ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΕΝΑ ΓΑΛΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ

Το Spilia Village βρίσκεται στο κέντρο ενός όμορφου παραδοσιακού χωρίου την «Σπηλιά», όπου πήρε το όνομα της από το ιστορικό Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου.

Το χωριό της Σπηλιάς είναι ένα πανέμορφο, γαλήνιο μέρος βυθισμένο στη φύση, τη μοναδική, ιδιαίτερη φύση που συναντάμε στην ύπαιθρο των Χανιώτικων και Κρητικών χωριών.

Το χωριό βρίσκεται στο κέντρο μιας καταπράσινης κοιλάδας που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Η περιοχή είναι ιδανική όσους θα ήθελαν να χαλαρώσουν μέσα σε ένα ήσυχο, πανέμορφο φυσικό τοπίο, ή σε όσους αρέσει το περπάτημα, η ορεινή ποδηλασία και το κολύμπι στις πολυάριθμες όμορφες παραλίες της περιοχής, οι οποίες είναι από τις καλύτερες στην Κρήτη.

Κάποιες από τις παραλίες της περιοχής, ψηφίζονται κάθε χρόνο μέσα στις καλύτερες του κόσμου.

Η πρώτη είναι η καταπληκτική παραλία του Μπάλου, που βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της Κρήτης στο ακρωτήρι της Γραμβούσας, η οποία είναι μια πραγματική τροπική παραλία στο νότο της Ευρώπης.

Η δεύτερη παραλία είναι το Ελαφονήσι (Ελαφόνησος για πολλούς), βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να  περπατήσετε μέσα στο νερό. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Θα έλεγε κανείς ότι η φύση έκανε το θαύμα της εδώ!

…Αυτός είναι ο λόγος που έχει γίνει τόσο δημοφιλής προορισμός στον νομό Χανίων και την Κρήτη.

Ωστόσο, η περιοχή εκτός από τις παραλίες έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα. Στην περιοχή του χωριού υπάρχουν πολλές παλιές εκκλησίες περασμένων αιώνων με μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ, καθώς επίσης και το γνωστό σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη στο ύψωμα της Μαραθοκεφάλας (που βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από το ξενοδοχείο).

Κοντά μας είναι το καταπληκτικό Φαράγγι των Δελιανών. Καθώς επίσης και η περίφημη πόλη των Χανίων, ίσως η πιο όμορφη μικρή πόλη στην Ελλάδα, με την γραφική παλιά πόλη, το ενετικό λιμάνι και μια σειρά από αξιοθέατα, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ που μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας στην Κρήτη αξέχαστες.